Dzień przed Świętem Dyni, Żabki zamieniły się w kucharzy i brały udział w zajęciach kulinarnych. Celem przeprowadzonych zajęć było nauczenie dzieci czerpania radości ze wspólnego przygotowywania posiłków i przede wszystkim wyrobienie nawyków zdrowego odżywiania. Wspólne przygotowywanie posiłków jest okazją do aktywnego i pożytecznego spędzania czasu. Po zapoznaniu z przepisem kulinarnym, Przedszkolaki razem z ciociami wykonały pyszne i zdrowe ciasto dyniowe 🙂

Żabki podczas zajęć kulinarnych. 
Michałek ściera dynię na tarce. 
Antoś ściera dynię. 
Marysia ściera dynię na tarce. 
Maja i Kalinka podczas zajęć kulinarnych. 
Szymek rozbija jajko. 
Tymek i Blanka dodają jajka do masy. 
Żabki wykonują kolejne zadanie z przepisu. 
Szymuś rozbija jajka potrzebne do masy. 
Filipek odmierza cukier potrzebny do masy. 
Żabki wspólnie z ciocią Moniką ubijają masę na ciasto. 
Filipek miksuje masę na ciasto. 
Ciocia Aga pomaga Przedszkolakom. 
Końcowe etapy zajęć kulinarnych. 
Żabki mieszają masę. 
Ciocia Monia i ciocia Julitka pomagają Żabkom wyłożyć masę do foremki. 
Żabki wspólnie z ciocią Benią wkładają ciasto do piekarnika.
