We wtorek – 22 września – dzieci uczestniczyły w praktycznych zajęciach kulinarnych – robiły sałatkę owocową. Przed przystąpieniem do pracy dzieci dokładnie umyły ręce, pamiętając o zasadach higieny. Założyły fartuszki – wcielając się w rolę kucharzy/kucharek. Przedszkolaki pokazały, że potrafią bezpiecznie posługiwać się nożem podczas krojenia owoców na małe kawałki. Do pokrojonych różnorodnych owoców dodały trochę śmietany, wszystko razem wymieszały i sałatka była gotowa. Degustacja sałatki owocowej była bardzo przyjemna. Dzieciom wyjątkowo smakowały owoce w takiej postaci, tym bardziej że był to efekt ich pracy.

„Żabki” – zajęcia kulinarne z owoców 
„Żabki” – zajęcia kulinarne z owoców 
Dzieci kroją produkty na sałatkę owocową 
Dziewczynki kroją produkty na sałatkę owocową 
Mieszamy składniki sałatki – Kalinka i Antosia 
Mieszamy składniki sałatki – Michałek i Antoś 
Degustacja sałatki owocowej – Antosia 
Degustacja sałatki owocowej – Bartuś 
Degustacja sałatki owocowej – Michałek 
Degustacja sałatki owocowej – Antoś 
Degustacja sałatki owocowej – Blanka
